Прожитковий мінімум переглянуть: що зміниться для українців

Депутати подали до Верховної Ради законопроєкт №3515, яким планують змінити порядок визначення прожиткового мінімуму. Пропонують підняти прожитковий мінімум з 2102 до 4723 грн, встановити неоподатковуваний мінімум на рівні прожиткового мінімуму.
Фактично не брати податків із тих, хто мало заробляє. Щоправда, така модель може працювати в умовах, коли зарплати в конвертах і неоподатковуваний дохід є радше винятком, а не правилом.
Ідею, щоб від прожиткового мінімуму не залежав розмір соціальних виплат, в Мінсоцполітики озвучили ще кілька місяців тому. Колишній міністр соцполітики в коментарі OBOZREVATEL заявив: це щонайменше незаконно.
“Проблема починається, коли тихцем протягують питання відв’язування від прожиткового мінімуму соціальних виплат і заробітних плат. Це неправильно, навіть більше – незаконно. Стаття 46 Конституції України говорить, що пенсії та інші соціальні виплати, які є основним доходом, не можна виплачувати в розмірі, нижчому за прожитковий мінімум”, – сказав політик.
З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить 2027 грн. З 1 липня виплати зростуть до 2118 грн, з 1 грудня – до 2189 грн.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар