На Полтавщині відновили внутрішньообласні та міжнародні перевезення – як працюють автовокзали

З 25 травня відновили роботу автовокзали. Перевезення здійснюють у всіх напрямках, але загальна кількість рейсів зменшилася до 50 – 60%. 
Наразі здійснюють приміські та міжміські перевезення. Про це у понеділок, 25 травня, ЗМІСТу розповів керівник «Полтаваавтотрансу» та депутат міськради Сергій Бутко.
Як пояснив Сергій Бутко, нині здійснюють лише 50-60% рейсів, адже:
  • чимало перевізників під час карантину звільнили водіїв, а нині не можуть знайти нових;
  • деякі перевізники за час карантину збанкрутіли, тож нині шукають кошти, щоб відновити свою діяльність.
  • через малу кількість пасажирів деякі перевізники, щоб оптимізувати свої витрати, частково зменшили кількість рейсів.
Сергій Бутко також сказав, що поступово відновлюють роботу міжнародні рейси. Зокрема, сьогодні планується перший рейс до Польщі. З рештою країн ще не до кінця зрозуміло, адже не всі відкрили кордони. Міжобласні перевезення відновлять з 1 червня.
За словами Сергія Бутка, автостанції працюють згідно з рекомендаціями МОЗ. Водії також дотримуються рекомендацій. Зокрема, використовують дезінфекційні засоби, рукавички та маски, що ними їх забезпечують перевізники. Водіїв також прибирають у салонах та одночасно перевозять лише стільки пасажирів, скільки місць для сидіння.
За словами начальниці автостанції «Полтава-1» на початку зміни працівникам міряють температуру. Якщо температура більша 37,2, до роботи їх не допускають. Для пасажирів температурний скринінг не проводиться, бо у вимогах МОЗ такого немає. Щоб здійснити поїздку, пасажир обов’язково має бути в масці. У касовому залі можуть одночасно перебувати максимум 12 людей. Рекомендовано також дотримуватися дистанції в черзі біля кас. Зали очікування не працюють. Кожні 5 годин дезінфікують приміщення, біля входу стоїть санітайзер.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар