Сміттєві баки встановлено

Лучанська сільська рада стала останньою, де почали встановлювати сміттєві баки.

26 травня, в громадських місцях с. Лука були встановлені 700-літрові сміттєві баки для централізованого збирання і вивезення твердих побутових відходів. Таким чином, Лучанська сільська рада стала останнім «бастіоном», який вдалося підкорити районній владі спільно зі своїм комунальним підприємством «Добробут-Сервіс».
Сталося це після того як пішов із посади голова сільради Анатолій Лук’янов, котрий чомусь не переймався такою важливою соціально-побутовою проблемою, як боротьба зі стихійними сміттєзвалищами на території населених пунктів сільської ради і переходом до цивілізованого вирішення цієї нагальної проблеми. І лише після того, як обов’язки сільського голови почала виконувати секретар сільради Світлана Калач, справа зрушила з мертвої точки
З нагоди приєднання лучан до програми боротьби з твердими побутовими відходами (ТПВ), село відвідали гості з району: голова Лохвицької районної ради Анатолій Храпаль, депутат райради Петро Чорний, прибули також представники лохвицьких медіа.
Контейнери, перш за все, встановили на території лікарні, біля місцевої школи, в інших громадських місця, а також у с. Юсківці. Та попереду — велика й важлива робота з «контейнеризації» індивідуальних домоволодінь на території сільради, якою слід буде зайнятися голові, виконкому та місцевим депутатам.
У народі кажуть, що дощ на початок доброї справи — чудова прикмета. Учора, справді, йшов невеликий травневий дощ, який освіжив і без того яскраву та соковиту зелень дерев і трав. На цьому тлі виникало непереборне бажання бачити Луку та інші населені пункти Лохвиччини чистими, охайними, комфортними для життя.
Приємні враження справила на всіх присутніх територія Лучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів: тут чисто охайно, багато різноманітної рослинності. Директорка освітнього закладу Ольга П’ятницька пишається цією красою, залюбки розповідає про берізки, що вишикувалися вздовж шкільного паркану, які кілька років не могли прижитися, але, завдяки старанням і наполегливості вчителів і учнів, врешті-решт, укорінилися і тепер милують око лучан і гостей села.
Європейський підхід до поводження з твердими побутовими відходами — невідкладна вимога сьогодення. Відтепер — всі сільради району охоплені системою централізованого вивезення сміття. Але справу цю слід постійно вдосконалювати. Наступний крок — роздільне збирання ТПВ тощо. А там і за дороги вже час братися, адже не лише шляхи між населеними пунктами розбиті вщент, але й по селах неможливо проїхати, щоб не згадати всіх святих по черзі…
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар