Кабмін оприлюднив перспективний план Полтавщини, однак низка ОТГ з ним не згодні

Низка новостворених громад Полтавщини не підтримують оприлюднений перспективний план. Після його затвердження не вщухали мітинги біля ОДА, а 29 травня люди пікетували вже в Києві біля будівлі Кабміну.
Перспективний план формування громад Полтавщини офіційно опубліковано. Низка ОТГ не погоджуються з ним, тому чи не щодня відбуваються пікети під стінами ОДА. Сьогодні, 29 травня, мітинг відбувся вже в Києві, біля Кабміну.
З плакатами вийшли і представники Полтавщини, зокрема з міста Заводське.
"У 2015 році Кабінет міністрів незаангажовано розробив перспективний план Лохвицького району, який передбачав створення трьох ОТГ: Лохвицької, Сенчанської та Заводської. Нам дам дають тільки дві сільради. Лише одну сільраду, яка межує з містом. Усі інші відрізають і укрупнюють Лохвицьку ОТГ", – сказав представник Заводської ОТГ Віталій Карножицький.
Не погоджуються з фінальним перспективним планом і в Кобеляцькому районі. Зокрема, Бутенківська сільська рада. Вони готувалися бути самостійною громадою, але їх доєднали до Білицької ОТГ.
"Зробили просто. Поділили Кобеляцький район на дві громади: Білицьку та Кобеляцьку. Про Бутенківську забули. Хоча вони були першими, пройшли випробування, довели свою спроможність", – розказав депутат Кобеляцької районної ради Олег Решетило.
Очікували й іншого результату і в селі Ковалівка. Їх приєднали до Шишацької ОТГ.
"Нам ближче до Великих Сорочинців, у них послуги якісніші. Полтавська облдержадміністрація подала нас у складі Великосорочинської ОТГ. Яким чином сталося, що ми опинилися у Шишацькій ОТГ, не знаю. Я хочу, щоб виправили це непорозуміння", – сказала сільська голова Ковалівки Наталія Нос.
"Ми подавали три звернення щодо громад, які до нас зверталися з проханням врахувати їх позицію. Але наразі ми отримали відповідь, що перспективний план затверджений. Тому наші пропозиції не врахували", – сказала в.о. очільника Департаменту економрозвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Олена Онупко.
За словами експерта, непорозуміння при формуванні та затвердженні перспективного плану були б у будь-якому випадку.
"Уникнути це було неможливо. Влада дала фактично 5 років, реально 4, для того, аби усі активні могли реалізувати своє право. Уявіть собі, був безформний ідеальний перспективний план і люди сказали: “ми не хочемо", – сказав консультант з формувань територіальної влади Юрій Ганущак.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар