Номер платника податку можна отримати з карткою ID-14


В Україні запровадили комплексну послугу для підлітків ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.


Щоб отримати ID-картку з номером платника податків, спершу необхідно відвідати Центр обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків. А після його отримання - звернутися до відділу ДМС за оформленням паспорта.
Послуга отримання ID-14 безкоштовна. Отримати її можна в: усіх відділах ДМС України; мережі центрів “Паспортний сервіс”; ЦНАП, що надають паспортні послуги.



Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання.
У результаті за 20 днів дитина зможе отримати ID-картку з номером платника податків, що дійсна чотири роки. Номер платника податків не змінюється.



Для отримання послуги необхідно мати із собою:

- свідоцтво про народження


- довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності)



- документи, що посвідчують особу одного з батьків.



Окрім того, Мінцифри у співпраці з депутатами ВР розробили пропозиції до зміни Податкового кодексу, після ухвалення яких ID-картка з номером платника податків на ній матиме таку саму юридичну силу, як документ, що офіційно підтверджує цей номер



Це надасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців – понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.
Впровадження комплексної послуги ID-14 реалізується Міністерством цифрової трансформації, Державною міграційною службою та Державною податковою службою за підтримки SURGe, що фінансується урядом Канади.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар