Головний убір, натуральний одяг та до трьох літрів питної води: як уберегтися від спеки

Літо цьогоріч почалося із запізненням. Однак із настанням тепла полтавські вулиці наповнилися людьми. Аби не перегрітися на сонці, лікарі радять пити до трьох літрів прохолодної води, носити головний убір та виходити на двір до 11 або після 15.
У Полтаву прийшла літня спека. Парки та майданчики заповнені людьми. У таку погоду варто подбати про те, щоб не перегрітися на сонці.
"Відпочиваємо в парку, пʼємо багато води, ставимо басейн для дитини".
"Ходимо у затінку поки що. І пʼємо холодні напої".
"Треба пити підсолену воду, щоб не втрачати рідину з організму".
"Я пʼю постійно, холодні напої".
У Полтаві від спеки рятуються навіть так: діти влаштували собі басейн просто у цьому фонтані.
Найвища температура влітку тримається з 11 до 15 години. У цей час варто уникати перебування на сонці. Лікарі радять пити до трьох літрів прохолодної води. А одяг краще обирати із натуральних тканин.
"Головний убір повинен бути обовʼязково. Діти, люди похилого віку та особи, що хворіють на цукровий діабет та серцево-судинні захворювання більше піддаються впливу високих температур. Якщо все ж таки так трапилося, що ви перебуваєте на вулиці, не соромтеся зайти до приміщення, де є кондиціонери", – сказала сімейна лікарка Оксана Кириченко.
До кінця червня на Полтавщині буде спекотно, в межах – + 25- +30 градусів тепла. Однак наприкінці цього тижня можливі грози та зливи.
"Липень буде достатньо спекотним, але не екстремально. Початок буде у межах норми, доволі теплим, з окремими дощами. Серпень теж доволі теплий, але можуть бути різкі коливання між теплом і холодом", – сказав старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Владислав Тимофеєв.
Така погода є нормальною для цього періоду.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар