Лохвицький район у п'ятірці авторських віртуальних туристичних маршрутів Полтавщини

  У жовтні ц.р. запрацює онлайн-платформа «Віртуальні мандрівки пам’ятками археології та історії Полтавщини».
У межах цього проєкту Центр охорони та досліджень пам’яток археології створює інтерактивну мапу. На ній розмістять локації з відцифрованими пам’ятками археологічних та історичних об’єктів на Полтавщині, інформацією про ці місця. Про це розповіли куратори проєкту 2 липня під час презентації напрацювань.
Директор Центру В’ячеслав Шерстюкрозповів, що одразу планували створити такий собі археологічний кадастр, але невдовзі вирішили створити сучасний проєкт, яким би могли користуватися і туристи, й археологи:
«У нас (на Полтавщині, – прим. авт) археологічних пам’яток дуже багато. І це не тільки Більське городище. Коли почали показувати, презентувати окремі маршрути, то люди дивуються, що вони живуть все життя на цій території й не знають, що там є такі об’єкти».
Творча група працює над проєктом
Втілити ідею вдасться завдяки перемозі у грантовому конкурсі від «Українського культурного фонду». Основним продуктом є інтерактивна карта, де можна буде побачити інформацію про 200 пам’яток в області. Також, у межах проєкту «Віртуальні мандрівки пам’ятками археології та історії Полтавщини» готують 30 сферичних панорам і невдовзі презентують 10 3D-візуалізацій й 2 3D-моделі реконструкції поховань.
Доки триває робота над запуском платформи для віртуальних подорожей, уже презентували 5 авторських маршрутів Полтавщиною, де можна побачити різні пам’ятки історії та археології, про які багато людей не знають. Розробниця проєкту Ксенія Малік говорить, що ними можна буде користуватися віртуально, але наразі по кожному з маршрутів можна поїхати у реальному часі і на власні очі побачити усі ці пам’ятки.
У майбутньому на мапу планують додати пам’ятки всієї культурної спадщини Полтавщини – архітектурні, природні, історичні та доповнити існуючі й нові маршрути.
Також на Полтавщині виокремили маршрути для туристів терміном на 1-5 днів.
Дизайн маршрутів розробила художній керівник проєкту Юлія Деркач.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар