Завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот, поліненасичених жирів та ліноленової кислоти волоські горіхи живлять корисні бактерії в кишечнику, допомагають зменшити запалення та знизити рівень "поганого" холестерину в організмі.
Хвороби серця – одна з провідних причин смерті у світі. При чому частіше від серцевих нападів та серцевих захворювань страждають саме жителі міст. Один з головних винуватців цього – неправильний спосіб життя сучасних містян. Нездорове харчування, нестача фізичної активності, куріння та вживання алкоголю, все це збільшує ризик виникнення проблем із серцем, пише Жіночий світ.
Нещодавнє дослідження показало, що регулярне вживання невеликої кількості волоських горіхів може знизити ці ризики. Волоські горіхи – це прекрасне джерело рослинного білка, корисних жирів та клітковини. Вони можуть забезпечити організм марганцем, міддю, фосфором, залізом та вітаміном В6.
Крім того, волоські горіхи містять поліненасичені, мононенасичені та омега-3 жирні кислоти. Через це вони доволі калорійні, але поруч із тим надзвичайно ситні.
Завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот, поліненасичених жирів та ліноленової кислоти волоські горіхи живлять корисні бактерії в кишечнику, допомагають зменшити запалення та знизити рівень "поганого" холестерину в організмі. Два останні фактори дуже важливі для здоров’я серця. Дослідження показало, що волоські горіхи знижують рівень холестерину, не впливаючи на масу тіла у дорослих.
Корисні волоські горіхи і для інших систем та органів. Наприклад, завдяки кислотам омега-3 та омега-6 вони покращують пам’ять та когнітивні функції і знижують ризик виникнення депресії. Завдяки біотину та вітаміну В7 вони зміцнюють нігті та волосся, а антиоксиданти, що містяться у волоських горіхах, захищають шкіру та знижують ризик розвитку деяких видів раку.
0 Коментарів:
Дописати коментар