Як вибирати смачні кавуни і дині, - поради фахівця
При виборі кавунів перше - це звук: потрібно постукати. Також сухий хвостик показує на стиглість кавуна і термін збору. Найголовніше - свіжість, хвостик і звук. Це вказує на смак. На нього також впливає стать кавуна.
"Дівчинка" смачніша. Її можна вибрати за плямою, яка знаходиться із протилежного боку від хвостика. Ця точка повинна бути великою і широкою: якщо більше 1,5-2 см - то це "кавуниха". У них більш насичений смак, концентрація смакових і мінеральних речовин, безпосередньо, у самій кавунисі більша. Через те і смак відрізняється.
При виборі сорту має значення "звідки" кавун. Зупинити свій вибір можна на херсонських або кіровоградських кавунах.
Якщо ж хочеться не переплатити за покупку, фахівець рекомендує брати місцеві кавуни і дині, або вирощені у сусідніх областях. У такому випадку націнка за їх доставку не така висока.
Також кавуни і дині повинні бути неприм'ятими. Диня повинна бути не зеленою, звичайно, колір повинен бути жовтим. Її смак підтверджується запахом. Запах повинен бути "стиглим", він так і називається "запах стиглої дині". За хвостиком ви ніяк не визначите.
Після купівлі кавуни і дині можна зберегти надовго у темних і холодних місцях
0 Коментарів:
Дописати коментар