Як діяти, коли дитина не хоче ходити в садок

Трапляється, що дитина капризує, пручається, плаче, але спокійно в садочок зайти не може.
Щоб похід в дитячий садочок не був для дитини стресовим, спершу підіть туди самостійно заздалегідь, переконайтеся, що там хороші умови відпочинку, достатня кількість ігор, смачна їжа, поспілкуйтеся з батьками, пише Pedpresa.
Важливо познайомитися з директором садочка та майбутньою вихователькою і розказати їм про свого малюка, його психологічні особливості та звички. Щоб дитина не плакала в садочку, розширюйте коло спілкування дитини ще заздалегідь. Нехай малюк знайомиться з іншими дітками на дитячому майданчику. Спочатку дитині буде некомфортно, втім вона швидко звикне, і сором’язливість зникне. Навіть, якщо ваша дитина грається з іншими дітьми, не сидіть з нею поруч постійно, спробуйте відволіктися на деякий час, залишивши її з іншими родичами.
Наблизьте спосіб життя дитини до того, який буде в групі за кілька місяців до початку садочка. Постарайтеся зробити такий же режим дня: їжте, лягайте спати, гуляйте, грайтеся в такий же час, коли малюк буде це робити у своїй групі. Вчіть дитину бути самостійною. Вона повинна вміти користуватися ложкою, одягатися, сідати на горщик, одягатися, взуватися та спати без заколисувань та казок.
Розкажіть, що дитину чекає в садочку, які там веселі та добрі діти, як багато іграшок, як всі граються та як там смачно годують. Якщо дитині важко змінити обстановку, то дозвольте їй взяти з собою в садочок улюбленого “друга” – іграшку.
Часто діти не мають відчуття часу, тож робочий день для них триває набагато довше, аніж для нас дорослих. Віддаючи дитину в групу вранці, скажіть, що ключі від будинку залишаєте в шафці, а після роботи, ви зайдете за дитиною та разом підете додому, адже без ключа ви не потрапите самостійно додому. Мінімізуйте стрес в період адаптації: не сваріть малюка вдома, не кричіть на нього, проводьте якомога більше часу за іграми, прогулянками, робіть разом домашні справи.
Зверніть увагу, дитині повинна подобатися його вихователька та діти. Якщо ваша дитина скаже вам, що вихователька його ображає, то не варто чекати, поки дитина звикне. В такому випадку дитину варто перевести в іншу групу або інший дитячий садочок.
Не залишайте дитину в дитячому садочку на цілий день. Спочатку привчайте до садочка по декілька годин на день хоча б місяць, а згодом дитина звикне і дитячий садочок стане місцем радості та веселого часопроведення.
Відстороняти дітей від допомоги по дому не варто. Експерти стверджують, що ще в дитинстві малюки повинні дбати не лише про себе, а й думати про інших, бо в майбутньому вони житимуть у соціумі та будуть виконувати одразу кілька соціальних ролей.

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар