Українцям будуть надавати повноцінні цифрові свідоцтва про народження

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою в Україні запроваджується електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років.

Як повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на своєму сайті, відповідну постанову Кабмін ухвалив під час сьогоднішнього засідання.

«Сьогодні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою запроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей до 14 років. Раніше свідоцтво про народження було тільки в паперовому вигляді», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, постановою визначається порядок замовлення, формування, пред'явлення і встановлення достовірності електронного свідоцтва про народження.

Також постановою визначено можливість передачі цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри також повідомило, що документ буде відображатися у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія» обох батьків. Разом зі свідоцтвом також буде відображатися актуальна прописка дитини.

У відомстві наголошують, що відтепер електронне свідоцтво про народження має таку саму юридичну силу, як і паперове.

Згідно з повідомленням, Мінцифри найближчим часом запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному додатку «Дія».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 вересня, Кабінет міністрів вніс зміни у порядок використання електронних відображень внутрішнього і закордонного паспортів у мобільному додатку «Дія», згідно з якими такі паспорти будуть відображати інформацію про зареєстроване місце проживання громадянина.

Держава у смартфоні

  • На початку року Міністерство цифрової трансформації провело презентацію мобільного додатку «Дія» та національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова грамотність».
  • Додаток "Дія" - це спеціально розроблений додаток в рамках проекту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна зберігати оцифровані версії своїх документів.
  • Наразі користувачам додатку доступна можливість використовувати низку цифрових версій документів за допомогою смартфону. На порталі дія На порталі «Дія» можна отримати низку публічних послуг онлайн.

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар