«Стіну пам'яті» загиблих за Україну воїнів з Києва перевезуть до Полтави

 


Відкриття «Стіни пам’яті», проведення тематичних виставок, урочистостей та експозицій. Так на Полтавщині відзначатимуть День захисника України та День українського козацтва.

Серед запланованого – покладання квітів до меморіальних місць загиблим воїнам за участю військовослужбовців, учасників Революції Гідності, антитерористичної операції. Також на території філії Національного військово-історичного музею України – Музей важкої бомбардувальної авіації планується урочисте відкриття «Стіни пам’яті».

Також цього дня покладуть квіти до могил загиблих військових на центральному кладовищі.

У корпусному парку організують історико-патріотичний проєкт «Захисники України». На алеї розмістять 240 прапорів військових підрозділів, формувань та з’єднань ЗСУ, які стоять на захисті України. Також встановлять історико-просвітницькі банери. На екрані демонструватимуть відеоролики на військову тематику.

Відбудеться урочисте покладання квітів до памʼятника Українським загиблим козакам.  Після цього біля Свято-Успенського собору встановлять 46 світлин військових із Полтавщини, які загинули в зоні АТО/ООС. У соборі відбудеться панахида за загиблими.

У виставкових закладах та музеях області поповнять експозиції та стенди новими матеріалами про учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони.

Крім того, для школярів планують виховні та інформаційні заходи, присвячені вшануванню пам’яті захисників України, тематичні виставки, перегляд фільмів,

Нагадаємо, 14 жовтня українці відзначають чотири свята:

- День святої Покрови Пречистої Богородиці;

- створення Української повстанської армії (УПА) – 1942 р.;

- День Українського козацтва;

- День захисника України.

 

Джерело

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар