ВЕРХОВНА РАДА ДОЗВОЛИЛА ПРАЦЮВАТИ НА ДЕРЖСЛУЖБІ ДО 70 РОКІВ

 


Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4096, який дозволяє працювати на державній службі до 70 років. “За” проголосували 300 нардепів.

Про це інформує “112 Україна“.

Законом передбачається внесення змін до закону України “Про державну службу” щодо можливості повторного призначення на один рік державного службовця, який досяг пенсійного віку, без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

У документі прописано, що строкове призначення на посаду здійснюється в разі призначення особи, яка досягла 65-річного віку, на посаду державної служби – на один рік з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

Додали й пункт, що державна служба припиняється у разі виходу державного службовця на пенсію або досягнення ним 65-річного віку, якщо інше не передбачено законом.

У зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою. Рішення про продовження терміну перебування на державній службі ухвалюється суб’єктом призначення щорічно, але не більше ніж до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

Під час засідання парламент також підтримав поправки нардепа від “Батьківщини” Альони Шкрум. Одна з яких стосується продовження строку перебування на службі до 70 років, але працівників місцевого самоврядування. За рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради.

“В іншій сказано, що добір на посади державної служби в установленому Кабінетом Міністрів України порядку під час карантину, встановленого у зв’язку з коронавірусною інфекцією, не проводиться”, – йдеться у повідомленні.

 Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар