ДЕНЬ ЗИМОВОГО СОНЦЕСТОЯННЯ: СЬОГОДНІ НАЙКОРОТШИЙ ДЕНЬ У РОЦІ

 


У 2020 році День зимового сонцестояння припадає на 21 грудня.

Це означає, що 21 і 22 грудня – найкоротші дні у році, а ніч з 20 на 21 грудня – була найдовшою. У такому положенні сонячний диск затримається на 3 дні. Вже через 3 дні Сонце почне поступово здійматися над горизонтом, а світловий день почне збільшуватися, пише 24 канал.

За даними Укргідрометцентру, у Полтаві цього дня сонце зійшло о 07:36, а зайде – о 15:46.

У данину предки вірили, що день зимового сонцестояння є найенергетичнішим у році. Це вдалий час для очищення і оновлення. Цього дня зазвичай проводили обряди, які мали на меті збільшити кількість врожаю в майбутньому році. На заході “старого” Сонця люди розпалювали ритуальні багаття, над якими читали молитви, щоб “нове” Сонце швидше набирало позитивну енергію.

Цього дня сприятливо проводити обряди, націлені на фінансову стабільність, аби позбутися від енергії, яка тягне вас у борги та безгрошів’я.

Зазвичай у цей день жінки та дівчата займалися рукоділлям. Говорили, що прясти 21 грудня потрібно обов’язково на самоті, пише Radiotrek. У День зимового сонцестояння не можна сваритися, лаятися, злитися на оточуючих, а також скупитися. Вважається, що щедрі в новому році будуть обдаровані подвійно, а скупі отримають по заслугах.

На думку астрологів, зимове сонцестояння сприятливе для того, щоб підбити підсумки року, позбутися всього непотрібного і продумати плани на майбутнє. Вважається, що в цей час можна загадати бажання: енергія Сонця посприяє його виконанню.

Джерело: https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар