В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ РАДУ З ПИТАНЬ СПРИЯННЯ РОЗВИТКУ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА

 


Володимир Зеленський підписав Указ № 582/2020 “Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва” та затвердив її положення.

Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при Президентові України створили з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб’єктів малого підприємництва та їхніх громадських об’єднань, повідомили в Офісі Президента.

В Офісі Президента України відбулося перше засідання Ради. Участь у ньому взяв керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. Він представив свого нового заступника – Юлію Свириденко, яка координуватиме роботу новоствореної ради.

Андрій Єрмак закликав максимально швидко організувати роботу органу та в короткі строки опрацювати пропозиції й підготувати рішення щодо розв’язання проблемних питань малого підприємництва. За його словами, є проблеми, які потребують негайного вирішення, а є питання на перспективу, зокрема впровадження новацій, діджиталізація послуг. Він наголосив, що має бути побудований ефективний діалог з підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень.

“Тут немає ніякої політики – лише побудова сильної економіки. Без мікро- та малого бізнесу це неможливо зробити… Є запит суспільства, щоб була справедливість для всіх”, – додав він.

Заступник керівника Офісу Президента, голова Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Юлія Свириденко зазначила, що склад Ради буде невдовзі затверджений.

“Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну – незаполітизовану – проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом з депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну”, – зазначила вона.

Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зауважив, що хочуть почути пропозиції від ФОПівських організацій.

За словами Юлії Свириденко, в Україні близько 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.

Фото: Офіс Президента

 

Джерело: https://np.pl.ua

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар