НА ПОЛТАВЩИНІ ПЕРЕРАХУЮТЬ СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ ЗА СІЧЕНЬ 2021 РОКУ З УРАХУВАННЯМ ПІДВИЩЕНИХ ТАРИФІВ

 


У зв’язку із зростанням цін та тарифів на оплату комунальних послуг Департамент соціального захисту населення Полтавської ОДА спільно з управліннями соцзахисту населення області вживають комплекс заходів для проведення своєчасних перерахунків розмірів субсидій та пільг за січень 2021 року з урахуванням підвищених тарифів.

Звертатися з питань проведення перерахунків та подавати додаткові документи до управлінь соцзахисту одержувачам житлових субсидій та пільг не потрібно.

Відповідно до законодавства житлові субсидій розраховуються як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах  встановлених соціальних нормативів та розміром обов’язкового відсотка платежу, який визначається індивідуальної для кожної сім’ї. Тому для одержувачів субсидій збільшення вартості  використаних комунальних послуг в межах соціальних норм  буде компенсовано за рахунок збільшення розміру субсидії.

Для пільговиків в межах соціальних норм та розміру визначеної законодавством пільгової знижки збільшення вартості комунальних послуг компенсується за рахунок підвищення розміру пільги.

Сім’ям, які раніше не користувались житловою субсидією, а також сім’ям, які використовують електричну енергію для опалення для визначення права на отримання субсидії рекомендують подати заяву та декларацію.

З 1 січня 2021 року з усіх питань щодо подання документів на призначення державних соціальних гарантій необхідно звертатись до:

– відділів соціального захисту відповідної територіальної громади або визначеної посадової особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

– уповноважених осіб старостинських округів;

– посадових осіб центру надання адміністративних послуг (у разі створення).

В територіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення (м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, м. Миргород,  м. Горішні Плавні) заяви з необхідним пакетом документів на призначення державних соціальних гарантій приймаються управліннями соціального захисту населення відповідних міських, районних у містах рад.

Управління соціального захисту населення районних державних адміністрацій з 1 січня 2021 року заяви з необхідними документами на призначення державних соціальних гарантій приймають лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі

Документи в електронному вигляді можливо подати через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за посиланням.

 

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко

Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар