НА ПОЛТАВЩИНІ РОЗПОЧАЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ ПЕРЕДАЧІ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА ГРОМАДАМ

 


У Полтавській ОДА розпочалася серія нарад з питань здійснення координації та контролю за передачею комунального майна до територіальних громад.

Перші обговорення провели з представниками Кременчуцького та Миргородських районів та територіальних громад 5 січня, повідомляють в облдержадміністрації.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, такі наради покликані скоординувати всі дії органів місцевого самоврядування, районних адміністрацій та територіальних громад для того, щоб завершити процедуру передачі майна. Також поставити на контроль проблемні питання та їх вирішувати.

«У деяких районах із запізненням відбулися скликання сесій, призначення керівників, створення комісій, тому затягується процес передачі майна. Нині мають визначитися з новими власниками шкіл, лікарень, бібліотек тощо. І вже новий власник повинен укладати договори для постачання послуг. На нараду зібрали представників органів місцевого самоврядування та представників підприємств, що надають послуги з постачання природного газу, електроенергії», – сказав Олег Синєгубов.

При облдержадміністрації була створена робоча група щодо передачі майна до громад. До неї ввійшли представники структурних підрозділів профільних департаментів, голови РДА. До роботи залучали голів громад. Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков поінформував, що передано більшість об’єктів соціально культурної сфери та охорони здоров’я.



«Нині тільки є певні технічні питання щодо передачі майна й маємо їх проговорювати спільно з громадами. Основні виклики, які стоять перед облдержадміністрацією – забезпечення координації процесу передачі майна від району до громади. Адже важливо забезпечити безперебійне надання соціальних послуг, зокрема які пов’язані з охороною здоров’я, соціальною сферою, з галузями освіти та культури. А також забезпечити функціонування закладів в перехідний період», – сказав Євген Греков.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Ніна Черняк поінформувала про створення установ, які надають соціальні послуги.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко наголосила на важливості працевлаштування вивільнених працівників із структурних підрозділів РДА.

«У перехідний період, коли вивільняються працівники відділів соцзахисту, в територіальних громадах є можливість отримати кваліфікованого працівника. Його не треба вчити, і ви будете впевнені, що документи від громадян прийняті якісно, а мешканці пільги чи субсидії отримають вчасно. Також якщо громадам необхідна методологічна допомога, вони зможуть звертатися до департаменту соцзахисту Полтавської ОДА за необхідною інформацією», – сказала Катерина Рижеченко.

Також вона додала, що до кінця січня в кожній громаді має з’явитися Служба у справах дітей. На рівні районів уже не буде прийматися рішень щодо влаштування дітей, які потрапили в складну життєву ситуацію.

Джерело: https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар