Ртутний, електронний чи безконтактний термометр: який із них показує правду

Життя людини на карантині неможливе без постійного вимірювання температури.Та частина не показує правду. За словами лікаря, найточніший – ртутний термометр.



Ртутний, електронний чи безконтактний термометр. У період карантину всім, хто хоче потрапити у місця масового скупчення людей чи органи самоврядування, потрібно вимірювати температуру.
На центральному ринку через це вишикувалася черга.
У кількох людей термометр показав температуру нижче 30 градусів. Були випадки, коли у містян виявляли й завищену температуру.
– Тоді викликаємо швидку допомогу. Вона їх забирає, – розповів охоронець центрального ринку Микола.
– Як думаєте, термометр взагалі показує правдиву температуру? – запитуємо.
– Через раз, – відповів охоронець центрального ринку Микола.
У міській раді в основному використовують безконтактні термометри.
"Перевіряємо запʼястя, вимірюємо температуру. Бувають випадки, коли людина заходить з холодного повітря й часто температуру не показує. Тоді застосовуємо наступний метод – біля комірця. Якщо ми сумніваємося в температурі, то у нас є звичайний ртутний термометр", – розказав завідувач сектору з охорони праці Полтавської міської ради Андрій Пономарьов.
У лікарнях використовують різні засоби контролю температури.
"Найбільше довіряємо ртутному термометру, бо в нього мінімальна похибка. У будь-якого електронного термометра є елемент живлення, і він якраз впливає на похибку. Це мій найулюбленіший. Ми ним вимірюємо температуру на лобній частині або вушній", – зазначила сімейна лікарка Марія Гвоздик.
Нормальною вважають температуру від 36,6 і до 37 градусів, за умови, що у людини немає певних хронічних захворювань.
"Така температура може бути в приміщенні, де недостатньо повітря, багато людей. Коли людина вже почала переживати й вона шукає цю температуру, ці 37,1 вона може собі легко надумати", – продовжила сімейна лікарка Марія Гвоздик.
Шкіра має бути сухою при вимірюванні – це також впливає на показник.
"Найточніші – ртутні, але вони відживають свій вік. Зараз, на мою думку, найкраще – це електронні. Безконтактні мають більшу похибку. Надалі, коли їх будуть більше вдосконалювати, вони будуть кращі", – зазначила Галина Хобер, інженер з метрології обласної лікарні ім. Скліфосовського.
Час вимірювання температури ртутним термометром – до 10 хвилин. Якщо електронним – до 5 хвилин. Після звукового сигналу термометр відразу не потрібно діставати, сигнал інформує про зменшення швидкості вимірювання температури.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар