На Полтавщині готуються до відкриття дошкільних закладів

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що дитячі садочки відкриють дійсно 25 травня, але без дітей.
Створять спеціальні комісії у районних відділах освіти, до яких увійдуть епідеміологи. Дошкільні заклади перевірятимуть на відповідність до санітарних вимог: маски, антисептики, дистанція між ліжками.
"Відкриття дитячого садка залежить від отримання всіх відповідних дозвільних документів. Це займе від 10 до 14 днів. Також дітям кожні 4 години мірятимуть температуру і слідкуватимуть за санітарними нормами", – сказав Олег Синєгубов.
Як повідомив секретар міської ради Олександр Шамота, протягом останніх 15 днів в Полтаві не фіксували випадків COVID. Як тільки буде рішення обласної комісії ТЕБ НС, то будуть приймати рішення на місцевому рівні.
"Але вже нині почали готуватися згідно з рекомендаціями МОЗ до відкриття дитячих садків. Крім забезпечення працівників засобами захисту та дезінфекції, потрібно перевірити якість питної води. Вчора почали проводити лабораторні дослідження води у всіх 56 садках. Це займе певний час. Тож прошу батьків з розумінням поставитися до цього", – сказав Олександр Шамота.
Також, як тільки буде відповідне рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області, запустять і громадський транспорт. Про що ще говорили на брифінгу в ОДА, дивіться тут.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар