Нові правила роботи кафе та ресторанів під час карантину


Міністерство охорони здоров’я оновило Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
Мова йде про постанову від 02.06.2020 р. № 32. Вона запрацює 5 червня 2020 року одночасно із змінами до «карантинної» постанови № 392, які дозволяють діяльність закладів харчування. Адже за постановою КМУ від 20.05.2020 р. № 435 черговий етап карантинних послаблень стартує 5 червня.
Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:
  • відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;
  • за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);
  • меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;
  • використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;
  • столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;
  • співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;
  • на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
  • біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.
Правила для відвідувачів:
  • потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
  • обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
  • заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;
  • не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;
  • забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).
При цьому не працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування. Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
  • наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар