Варення з ялинових шишок: рецепт корисних ласощів

Корисні десерти теж бувають. До таких належить варення з шишок, яке можна купити або приготувати самостійно. До того ж, варення з шишок – чудовий спосіб урізноманітнити стандартні заготовки на зиму. Якщо ви вирішили приготувати незвичайне варення в домашніх умовах, то ми ділимося рецептом (а якщо дочитаєш до кінця, то дізнаєшся ще і про корисні властивості такого варення)..

Варення з ялинових шишок: рецепт

Інгредієнти:
  • ялинові шишки – один кілограм,
  • цукор.
Приготування:
  1. Зібрані шишки ретельно оброби і вимий. Щоб все вийшло ідеально, замочи шишки в воді на одну годину, потім злий воду, залий нову і постав каструлю на вогонь.
  2. На слабкому вогні вари шишки близько шести годин.
  3. Через зазначений час вимкни плиту і дай шишкам охолонути в холодному місці. Ідеально – залиш в погребі чи коморі на десять годин.
  4. Потім злий розсіл і почекай, поки стече зайва рідина. Для цього помісти шишки в друшляк і дай розсолу стекти в ємність.
  5. Тепер зміряй в літрах кількість розсолу і розбав з цукром. Зверни увагу на те, що на кожен літр розсолу потрібно додати кілограм цукру.
  6. Вилий отриману масу в ємність і додай шишки.
  7. Постав ємність на вогонь і вари до загусання.
  8. Коли варення загусне – розливай його по банкам.
  9. Зверни увагу на те, що банки можна закривати капроновими кришками. Готове ласощі бережи в холодному місці.

Корисні властивості варення з шишок

Таке варення допоможе тобі в боротьбі з бактеріями і вірусами. У народній медицині його часто використовують для терапії бактеріальних і вірусних інфекцій. А ще така заготовка – хороша протизастудні профілактика. У випадках, якщо вірусу не вдалося уникнути, шишки тобі також допоможуть. І ця допомога буде навіть відчутніше ефекту малини. При цьому, регулярне вживання варення допоможе тобі зміцнити серцевий систему і нормалізувати роботу серця.

Варення з шишок: протипоказання

Потрібно завжди пам’ятати про те, що якщо у продукту є лікувальні властивості, то можуть бути і протипоказання. У випадку з варенням з шишок від нього потрібно відмовитися:
  • під час годування грудьми;
  • при нирковій недостатності;
  • при схильності до виникнення алергічних реакцій на хвойне варення.
Також ці ласощі не можна давати дітям до трьох років.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар