Під Полтавою стартував перший етап чемпіонату України з GPS-орієнтування


Перший етап Чемпіонату з Can-Am Quest Cup з GPS-орієнтування серед квадроциклів стартував сьогодні під Полтавою у селі Буланове. Квест проводиться під егідою Федерації мотоциклетного спорту України. Участь в ньому взяли спортсмени з 9 областей. 
Під номером 1 – учасники змагань із Запоріжжя. Іван Позняк приїхав з сином. Сподівається, що за результатами Чемпіонату їх місце зійдеться з номером на квадроциклі. 
Іван Позняк, учасник змагань (м.Запоріжжя)
- На цій багі ми їздимо другий рік. А так на квадриках ми з 2009 року їздимо, минулого року відкатали Чемпіонат України трофі. Перші були. Тому поки не підводила, надіємось, і цього разу не підведе. Багато залежить від техніки.
- Кермо підіймається для зручності, щоб було зручніше сідати.
Минулоріч перший етап Can-Am Quest Cup проходив теж на Полтавщині. Участь брало 150 екіпажів. Цього разу – 53 одиниці техніки та 64 учасники. Більше не допустили через карантин.
Руслан Савкін, організатор 
- У вас дуже гарні місцеві люди, добродушні. Є у регіонах, яких не подобається таке. Ми нічого не будуємо. Це GPS-орієнтування. Ми їм ставимо точку, їм її треба знайти. Квест. Це як діти бігали раніше шукали щось, так дорослі по навігатору їздять.
Починається урочисте відкриття Чемпіонату. 
Віта Ковальська, директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА 
- Мені дуже приємно, що даний Чемпіонат України проходить саме тут, у Полтаві, і охоплює учасників з різних регіонів нашої держави. Переконана, що сьогодні всі ми станемо свідками красивої безкомпромісної спортивної боротьби.
Далі – жеребкування. Учасники діляться на команди. Змагатимуться у легкій та спортивній категоріях.
Руслан Савкін, організатор
- Є спорт-клас. Там, де уже вони з’їздились, вони 1 рік чи кілька етапів, і вони переходять у спорт. Вони удвох наїздились, навчились, як правильно їздити. Це більше цікаво, бо у спорті важче точки. Більше бруду, більше спуску і підйомів. А у туризмі їдеш, відпочиваєш, катаєшся.
Спортсмени отримують карту з точками і стартують. 
Учасники збирають бали на кожному етапі Чемпіонату з Can-Am Quest Cup. У кінці результати сумуються. Другий етап планують проводити у Чернігівській області у серпні. А після завершення третього переможці отримають звання майстрів спорту.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар