Сьогодні в Україні святкують День батька

Нагадаємо, в Україні День батька отримав офіційний статус лише минулого року. 
У червні у багатьох країнах світу відзначається важливе сімейне свято – День батька. Ця знаменна дата встановлена вна знак вдячності чоловікам, які сумлінно та самовіддано піклуються про своїх дітей.
У США, Німеччині і низці європейських країн День батька почали відзначати близько 100 років тому. Вважається, що ініціативу нового свята в 1910 році подала американка Сонора Смарт, яка вирішила таким чином висловити вдячність своєму самотньому батьку – ветерану Громадянської війни Вільяму Джексону Смарту. Смарт овдовів, коли його дружина загинула при пологах їх шостої дитини. Проте, він виходив немовляту, а також дав путівку в життя своїм старшим дітям. 
Свято швидко отримало визнання спочатку в штаті Арканзас, потім у всій країні, а з часом набуло популярності у світі.  

В Україні День батька отримав офіційний статус лише минулого року. Так, у травні 2019 року. Кабмін схвалив проект відповідного указу президента, призначивши святкування Дня батька щорічно у третю неділю червня. Якщо календар не бреше, День батька в Україні у 2020 році відзначається 21 червня. Примітно, що німці традиційно відзначають День батька разом зі святом Вознесіння (цього року припадає на 21 травня), австралійці зустрічають подібне свято у першу неділю вересня, а італійці — 19 березня.

Ідеї подарунків для татусів можна подивитися тут.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар