Як тренуватися в спеку: рекомендації фахівців


Україну накрила спека. Тренування в цей період року - це важко, а іноді навіть і небезпечно. Утім,  відмовлятися від фізичних навантажень не треба. Необхідно просто дотримуватися деяких правил.

Місце і час

Навіть якщо в залі працює кондиціонер, приміщення потрібно регулярно провітрювати. Адже кондиціонер лише ганяє повітря, а не забезпечує приплив кисню. Саме за допомогою провітрювання в зал надходить свіже повітря.

Для занять спортом на вулиці потрібно вибирати тінисті місця. Не займайтеся під відкритим сонцем, це може привести до теплового удару. Також жару легше переносити біля водоймищ.  Тренування на вулиці краще проводити в періоди, коли сонце не дуже активне: до 09:00 або після 19.00.

Одяг

Якщо ви тренуєтеся на вулиці, обов'язково одягніть головний убір. Він захистить голову від перегріву. Плечі і шию бажано закривати, адже можна отримати сонячні опіки.

Одяг повинен бути тонким і легким. Натуральні тканини, наприклад, бавовну, краще відкласти для іншого випадку - вони швидко просочуються потім і важчають. Кросівки повинні бути трішки вільними. Справа в тому, що в спеку можуть набрякати ноги, через що взуття починає трохи тиснути.

Завжди беріть з собою на тренування пляшку води і кожні 10 хвилин робіть кілька невеликих ковтків. При цьому не варто пити занадто багато води - через це ви почнете активніше потіти і втрачати корисні солі. Хоч в спеку завжди хочеться чогось холодного, не пийти крижану воду.

В будь-якому випадку, якщо вам важко займатися на жарі, то можна замінити тренування простими прогулянками. Ввечері - найкращий варіант.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар