На Лохвиччині з’явилася перша патронатна сім’я


На Лохвиччині вперше запрацювала сім’я патронатного вихователя! Завдяки запровадженню державою нової форми сімейного тимчасового виховання в країні запрацював механізм розвитку сімей патронатних вихователів. Відповідно до розпорядження голови Лохвицької районної державної адміністрації від 10 липня 2020 року №135 в районі запроваджено послугу патронату над дитиною.
Сім’я з Лохвицького району, яка виявила бажання стати патронатними вихователями, пройшла навчання за відповідною програмою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики, та отримала необхідні рекомендації.
16 липня 2020 року в сім’ю патронатного вихователя влаштували дитину. З її біологічними батьками буде проводитись робота, спрямована на подолання складної життєвої ситуації.
Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини.
За повідомленням Лохвицької РДА
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар