Британська компанія починає буріння свердловини на Свиридівському родовищі


Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №25 на Свиридівському газоконденсатному родовищі (Лохвицький район), повідомляє пресслужба компанії.
Буріння нової свердловини, проєктна глибина якої складає 5 320 м, заплановано завершити в першому кварталі 2021 року.
«Свердловина №25 є розвідувальною та націленою на розвідку і встановлення промислового значення покладів вуглеводнів на цьому родовищі. У разі успішних випробувань, введення свердловини в роботу очікується протягом 2 кварталу наступного року», – йдеться у повідомленні.
Нинішнього року британці вже ввели в дію свердловину №54 – також на Свиридівському родовищі. Водночас вони проводять розробку проєкту з буріння пошукової свердловини на Васищівському родовищі (Харківська обл.) для вивчення перспектив видобутку на Введенській структурі і готуються до буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).
До речі, британська компанія Regal Petroleum plc, яка входить до складу групи компаній Smart Energy і здійснює видобуток вуглеводнів на території України, зокрема Полтавщини та Лохвицького району, оголосила про зміну назви на Enwell Energy plc. Раніше повідомлялось, що «Укрнафта» у березні направила листа керівництву Regal Petroleum з рекомендацією утриматись від купівлі «Аркона Газ-Енергія» через наявність корупційних ризиків, пов’язаних із отриманням спецдозволу на Свистунківсько-Червонолуцьке родовище.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар