Обговорили питання оподаткування земель під господарськими дворами: що вирішили

У Лохвицькій міській раді відбулася доволі гаряча, але конструктивна дискусія щодо зниження ставки податку на с.г. землю під господарськими дворами, якими користуються фермери.
Наше видання нещодавно повідомляло про те, що на черговому зібранні членів “Асоціації фермерів, приватних землевласників та землекористувачів Лохвиччини” його учасниками були зібрані підписи під зверненням до Лохвицького міського голови Віктора Радька з приводу зниження розміру податку з 5 до 2 відсотків. І ось за підсумками розгляду цього звернення відбулося засідання земельної комісії міськради за участі голови та секретаря міської ради.
У дискусії взяли участь керівники фермерських господарств району, депутати різних рівнів, очільники обох фермерських об’єднань району — голова вже згаданої “Асоціації фермерів Лохвиччини” Григорій Шамрицький та голова Громадської спілки «Товариство сільських господарів Лохвицького району» Володимир Зінченко. На засідання також прибули і виступили голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник та голова Полтавської обласної асоціації фермерів Василь Бурлака.
Як повідомив Іван Слободяник, проблема оподаткування земель за межами населених пунктів не стосується лише Лохвиччини — вона має місце в більшості областей України.
Під час дискусії вдалося дійти компромісу і голова ОТГ Віктор Радько пообіцяв фермерському співтовариству винести на розгляд наступної сесії міськради питання про зниження ставки податку за користування землею під господарськими дворами до 4%. Також було вирішено, що ця ставка діятиме лише протягом нинішнього року. Після проведення наступних місцевих виборів у жовтні ц.р. питання можуть переглянути вже новообрані депутати Лохвицької об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійдуть 15 сільських рад району, і на наступний 2021 рік ставка земельного податку може бути істотно змінена.
Знаходити «золоту середину» між питаннями наповнюваності місцевого бюджету і можливістю фермерів ефективно вести свою діяльність, не перебуваючи під тиском податкового пресу, це і є управлінське мистецтво органів місцевого самоуправління та фермерських громадських об’єднань, покликаних захищати інтереси сільськогосподарських виробників, які, власне, і є одними з наповнювачів бюджету, а також годувальниками країни, які, до того ж, створюють робочі місця і дають людям можливість працювати у себе вдома, а не шукати можливості заробити трудову копійку в якості трудових мігрантів у країнах близького чи далекого зарубіжжя.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар