НА ЛОХВИЧЧИНІ ВИКРИЛИ БАНДУ, ЯКА ПРОДАВАЛА КРАДЕНУ НАФТУ

На Лохвиччині затримали подружжя та депутата сільради, які крали нафту

Поблизу одного із сіл Лохвицького району правоохоронці затримали подружжя та їх знайомого — депутата сільради — під час викрадення нафти зі сховища «Полтаванафтогазу».

Подія відбулась минулої суботи, 18 липня 2020 року, троє мешканців Лохвицького району зірвали опломбування на сховищі НГВУ «Полтаванафтогаз» та через гумовий шланг із приєднаною помпою відкачали близько 2 м³ нафти.
Через кілька годин після викрадення нафти подружжя та депутат сільради таким же чином проникли до цього ж сховища і знову почали відкачувати вуглеводневу сировину. В цей час їх затримали правоохоронці.
Наразі подружжю та депутату повідомили про підозру у крадіжці та незакінченому замахові на крадіжку, поєднаними з проникненням у сховище, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
За інформацією відділу комунікації поліції Полтавщини, поліція встановила, що викрадені вуглеводні спільники транспортували до одного із сіл Лохвицького району, де облаштували спеціальне сховище для накопичення сировини. Трьом чоловікам вдалося організувати мережу збуту нафти на території Полтавської та Сумської областей. Поліція встановлює інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності групи у сфері паливно-енергетичного комплексу.
За інформацією прес-служби УСБУ у Полтавській області, крадіжка нафти відбувалася систематично. Організатор схеми — мешканець Лохвицького району. Він залучив до незаконної діяльності місцевих жителів. Зловмисники через втручання у технологічний процес видобутку вуглеводнів систематично «відкачували» нафту з резервуару підприємства. Викрадені вуглеводні організатор злочинної групи реалізовував замовникам Полтавської та Сумської областей для подальшої переробки.

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар