У Сенчі відбулася презентація книги про історію та сьогодення цього села


Минулої середи, 1 липня, у Сенчанській сільській бібліотеці відбулася презентація книги “Сенча. Застигли води охололі”. Це чудове краєзнавче видання про стародавнє село — центр нинішньої Сенчанської об’єднаної територіальної громади, представили читачам його автори: Микола Заліський та Іван Дудник. Жанр свого твору вони визначили як «добірка історико-краєзнавчих розвідок з історії села». Книга охоплює період від сивої давнини — до наших днів
Співавтори розповіли про кількарічну роботу над книгою, про джерела інформації, використані під час її написання, про структуру видання, яке налічує понад 570 сторінок. У додатку міститься багато фотографій, що ілюструють і доповнюють текст. Книга вийшла у твердій обкладинці і має цілком презентабельний вигляд. Вступне слово до книги написала доктор історичних наук, професор, секретар Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Ірина Петренко.
Захід відкрила завідувачка бібліотеки Людмила Пересада. В обговоренні нового видання взяли участь голова Сенчанської ОТГ Віктор Лисий, голова громадської організації «Народна Рада Лохвиччини» Віктор Гіржов, місцевий підприємець Іван Чумарний, працівниця Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г. Сковороди Людмила Козіна.
Незважаючи на малочисленну аудиторію присутніх у залі, презентація книги вийшла цікавою й пізнавальною, а поетичне слово про Сенчу та українські пісні у виконанні місцевих самодіяльних артистів на чолі з директором Сенчанського будинку культури Валерієм Пересадою, перетворили цей захід на справжнє свято культури й духовності.
Автори подякували місцевим спонсорам за допомогу у виданні цієї книжки, а переважна більшість виступаючих висловила надію на те, що неодмінно повинні з’явитись нові томи цього видання, адже багата історія стародавньої і, водночас, молодої Сенчі — заслуговує подальшої уваги з боку краєзнавців.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар