РЕКОНСТРУКЦІЮ ЛОХВИЦЬКОГО «ТЕРЕМКА» ЗАВЕРШЕНО

 

На базі ДНЗ №1 «Теремок» м. Лохвиця втілено проєкт «Реконструкція основної будівлі ДНЗ №1 «Теремок» (впровадження енергозберігаючих технологій по утепленню фасаду, реконструкція даху та влаштування автономного опалення», заходи якого були розраховані на 2019 – 2021 роки.

У 2019 році відбулося впровадження першого етапу проекту – з метою заощадження бюджетних коштів на території дитячого садочка збудовано модульну котельню, де встановлено два високоефективних твердопаливних котли, що працюють на альтернативному виді палива – пелетах, змонтовано зовнішню тепломережу в поліуретановій ізоляції, встановлено огорожу та відремонтовано складське приміщення для зберігання палива.


 

Черговим заходом енергозбереження став поточний ремонт внутрішньої системи теплопостачання та заміна вікон і дверей на металопластикові в підвальному приміщенні дитсадка.

Проведені заходи скоротили витрати палива при забезпеченні належного температурного режиму в дитячих кімнатах та підвищили ефективність роботи системи теплопостачання.

У 2020 році роботи по термомодернізації будівлі в «Теремку» продовжилися. У рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» впроваджено другий етап проєкту – проведено реконструкцію даху дитсадка, на корпусах будівді виконані роботи по укладанню металочерепиці. Утеплено фасад будівлі з облицюванням стін кольоровими касетами. Роботи проведено за кошти Державного фонду регіонального розвитку (6 000 000 грн.) у співфінансуванні з коштами місцевого бюджету (717, 928 000 грн.). 


 

Також виконано додаткові роботи – мощення навколо будівлі з тротуарної плитки, утеплення цоколю з облицюванням плиткою, опорядження укосів спецпрофілем, ремонт бетонних ґанків з облицюванням плиткою, опорядження навісів над ними та входами у підвал. Головний вхід у заклад облаштовано пандусом, виконані роботи по встановленню системи блискавкозахисту будівлі.

Відтепер ДНЗ№1 «Теремок» – затишний та теплий зовні і всередині. А реалізований проєкт дасть змогу забезпечити вихованців дитсадка якісними освітніми послугами, покращить температурний режим у приміщеннях закладу, дасть можливість досягти ефективного енергозабезпечення при зменшенні питомих витрат палива та скороченні бюджетних видатків за спожиті енергоносії.

А наступним енергозберігаючим проєктом на теренах громади стане капітальний ремонт будівлі Лохвицької гімназії №1 по термомодернізації фасаду з переобладнанням вхідних груп та влаштуванням пандусу по вул. Незалежності, 10 м. Лохвиця, на який вже виготовлена проєктно-кошторисна документація.

 

Джерело: Лохвицька міська рада

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар