Лохвицьке бюро правової допомоги інформує громадян України, які голосують вперше

 


Підготуйтесь.

Переконайтесь, що відомості про Вас внесені до Державного реєстру виборців. Це можна зробити он-лайн в особистому кабінеті виборця на веб-сайті Державного реєстру виборців:https://www.drv.gov.ua/ або на своїй виборчій дільниці.

Якщо інформація про Вас у Державному реєстрі виборців відсутня – зверніться до виборчої дільниці за місцем реєстрації та подайте заяву про включення Вас до списку виборців.

У день виборів, 25 жовтня 2020 року з 08:00 до 20:00:

Візьміть один із документів:

• паспорт громадянина України у вигляді книжечки або картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання;

• військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби);

• тимчасове посвідчення громадянина України

Прийдіть на свою виборчу дільницю.

Отримайте виборчий бюлетень та поставте підпис за його отримання:

• у списку виборців;

• у визначеному місці на контрольному талоні виборчого бюлетеня.

📷Заповніть виборчий бюлетень:

• особисто в кабіні (кімнаті) для таємного голосування;

Документ для волевиявлення нової форми необхідно "читати" по горизонталі: ліворуч буде перелік партій, посередині два квадратики для позначок, а праворуч - пронумерований перелік кандидатів від цієї партії.

📷Покрокова інструкція заповнення виглядає так:

1. Необхідно обрати партію та поставити відмітку ("галочку", "плюсик" чи будь-яку іншу позначку) в першому квадраті для волевиявлення за партію. 2. До другого квадрату потрібно вписати номер кандидата, якому хочете допомогти піднятись у відповідному територіальному списку своєї партії.

📷Варто звернути увагу, що вносити цифри для голосування за кандидата треба дуже уважно. По-перше, бажано внести максимально точний номер, який зазначено поряд з його прізвищем (наприклад: не 6, а 06; не 1, а 01 тощо). По-друге, цифри необхідно вносити у другий квадратик для позначок, який розкреслено у вигляді трафарету (наприклад: раніше так писали індекси на листівках та поштових конвертах в Україні).

У випадку, якщо в день голосування з'ясується, що за вас уже проголосували, отримати бюлетень уже неможливо. У такій ситуації необхідно: звернутися до спостерігача з вимогою скласти акт про порушення; самостійно або за допомогою спостерігача звернутися до дільничної, окружної виборчої комісії або до суду зі скаргою на дії члена комісії, який незаконно видав бюлетень іншій особі; звернутися із заявою про злочин до поліції, що чергує біля дільниці.

Опустіть виборчий бюлетень у виборчу скриньку

· у спосіб, який забезпечує таємницю голосування.

Виносити бюлетень за межі дільниці не дозволяється.

Нагадуємо, для власної безпеки дотримуйтеся протиепідемічних заходів, обробляйте руки дезинфікуючими засобами перед входом та виходом з приміщення, перебувайте у респіраторі або захисній масці (при цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи). Рекомендовано не брати дітей до виборчих дільниць і користуватися особистою ручкою.

Якщо у Вас виникли питання виходячи зі змісту даної статті або інші, що потребують юридичної консультації, Ви можете звернутися до Лохвицького бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м.Лохвиця, вул.Перемоги,16., тел..(05356)3-14-05. Графік роботи: понеділок - п’ятниця з 9.00 год. до 18.00 год. Консультації безкоштовні для всіх. Правову консультацію, також, можна отримати за безкоштовним номером 0 800 213 103.
 
Джерело: Лохвицьке бюро правової допомоги

 

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар