Хочете стати прийомними батьками? Дізнайтесь про вимоги

 


Відповідно до Положення про прийомну сім'ю, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 565 від 26.04.2002, прийомними батьками можуть бути працездатні особи, які перебувають у шлюбі (крім випадків, передбачених п. 14 Положення) або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі.

Вік

Влаштування дітей у прийомну сім'ю проводиться з урахуванням віку прийомних батьків та дітей, щоб на час досягнення обома прийомними батьками пенсійного віку всі прийомні діти досягли повноліття. У разі досягнення пенсійного віку кимось з прийомних батьків час перебування дітей визначається за віком молодшого з батьків. В окремих ситуаціях прийомна сім'я може функціонувати і після досягнення прийомними батьками пенсійного віку, але не більш ніж упродовж п'яти років.

Дохід

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передували місяцю звернення із заявою про утворення прийомної сім'ї, не може бути меншим від розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для відповідних соціальних і демографічних груп населення.

Житлова площа

У разі утворення прийомної сім'ї прийомні батьки беруть прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов (належного стану житлового приміщення, потрібної житлової площі, належного санітарного стану, наявності потрібних меблів, побутової техніки та інших товарів тривалого споживання, наявності умов для проживання, виховання та розвитку дитини).

Звертайся до нас за більш детальною інформацією за тел.: (05356) 3-33-64

 

Джерело: Лохвицький районний ЦСССДМ

 

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар