Оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

 


Проаналізувавши нині існуюче законодавство (Постанову про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів:https://bit.ly/2NC0oUi та ЗУ «Про охорону дитинства»:https://bit.ly/33ezXur) , розроблено зручну покрокову інструкцію, яка допоможе отримати відповідний статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Більше 33 тисяч дітей постраждали від збройного конфлікту і уже мають відповідний статус. Такі дані озвучує Міністерство соціальної політики України: https://bit.ly/2oIl5p2. У той же час, неурядові організації говорять про щонайменше 200 тисяч дітей, які мають право отримати такий статус. Резюме дослідницького звіту Stabilization Support Services (Програма радників) можна почитати тут: https://bit.ly/2PKwQq0.

Поки в Україні сам статус не передбачає конкретних пільг, але його отримання сприятиме формуванню державної політики у сфері захисту дітей. Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів надається довічно, тож є перспектива, що у майбутньому такі діти отримають певні переваги від держави.

Джерело: Лохвицький районний ЦСССДМ

 

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар