ПОЛІЦІЯ НА ДОРОГАХ ПЕРЕВІРЯТИМЕ ТЕХНІЧНИЙ СТАН АВТОМОБІЛІВ

 


30 спеціалізованих автомобілів для контролю за відповідністю технічного стану транспортних засобів отримала Нацполіція в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Незабаром вони вирушать на українські дороги. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише DailyLviv.

«Безпека на дорогах – наш пріоритет №1. Нові спеціальні автівки для Нацполіції, передані в рамках Державної програми безпеки руху, будуть перевіряти технічний стан транспортних засобів на автошляхах України – вимірювати рівень задимленості, повороти фур, засліпленість фар та чи взагалі може автомобіль рухатися далі. Перевірки стосуватимуться не лише вантажівок, а й легкових авто та маршрутних таксі», - розповів міністр.

Машини-техстанції були створені на базі автомобіля Renault Мастер і можуть працювати за будь-яких погодних умов.

Автівки обладнані повноцінним робочим місцем зі столом, стільцем, захищеним сучасним ноутбуком і принтером. Також машини укомплектовані необхідними приладами для перевірки стану транспортних засобів – приладом для визначення світлопропускання скла, шумоміром, вимірювачем параметрів світла фар, димоміром і газоаналізатором, вимірювачем люфту керма, комплектом поворотних пристроїв для фур, а також вимірювачем залишкової висоти малюнка протектора шин.

Перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький розповів про параметри техогляду автотранспорту на дорогах, його тривалість і покарання водіїв за порушення. Ідеться про ті транспортні засоби, уточнив він, які підлягають обов’язковому технічному контролю. Це стосується комерційного транспорту, транспорту, який перевозить пасажирів, небезпечні вантажі: Поліція вимірюватиме 7 параметрів автомобіля не довше 20 хвилин, - техогляд на дорогах.

 Джерело: https://dailylviv.com

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар